Tietoja messuista

Messut avoinna: klo 10-16
(lipunmyynti aloitetaan 9.45)

Pääsymaksu: 5 e /hlö (alle 15v. maksutta)

Tapahtumapaikan osoite: Sammalkankaantie 288, 92400 Ruukki
Näytä kartta nykyisestä sijainnistasi >>>

Messut lukuina

  • vuodesta 2016
  • 1-päiväinen, 6 tuntia
  • kävijöitä 1500-2000
  • näytteilleasettajia yli 50:
    puutarhaa yli 2000 m2
    lähiruokaa 400 m2

Tapahtuman taustaa

Ruukin kyläyhdistys on vuosia järjestänyt Ruukin luomu- ja lähituotemarkkinoita syyskuussa Ruukin maaseutuopistolla. Kun Oulusta kantautui keväällä 2016 tieto, että Oulun puutarhamessuja ei järjestetäkään, kyläyhdistys päätti järjestää puutarhamessut Ruukissa.

Olemme olleet yllättyneitä ja iloisia tapahtuman saavuttamasta suosiosta. Se on saanut meidät lopullisesti vakuuttumaan, että pohjoinen Suomi ansaitsee jokavuotisen laajemman puutarhatapahtuman.

Tarkoitus on tehdä tapahtumasta kaikkien puutarhaharrastajien vuosittainen kokoontumispaikka. Messut pitäytyvät tiiviisti puutarhateemassa, vain lähiruokaa otetaan rajoitetusti tarjolle.

Puutarhamessut ovat Ruukin hevoskeskuksessa (ent. Pohjois-Suomen hevosurheilukeskus), maaseutuopiston välittömässä tuntumassa. Ajankohta on valittu sellaiseksi, että mahdollisimman monet kasvit voi silloin istuttaa suoraan kasvupaikalleen.

Messut perustuvat vankkaan asiantuntemukseen. Hankimme vuosittain vaihtuvien teemojen puitteissa eri alojen asiantuntijoita pitämään tietoiskuja. Myös myyntipöytien takaa löytyvä asiantuntemus on vapaasti käytettävissänne. Päivän mittaan kannattaa siis käydä kyselemässä mieltään askarruttavista puutarha-asioista.

Kävijät voivat vapaasti esittää toiveitaan tietoiskujen aihealueista tuleville vuosille ja kommentoida muutoinkin tapahtumaa. Palautetta voi antaa suoraan järjestäjille tai vaikkapa anonyymisti täällä.

Haluamme tehdä tapahtumasta sopivasti ”kotikutoisen”, lämminhenkisen puutarhaihmisten kohtaamispaikan.

Olette sydämellisesti tervetulleita.

Ruukin kyläyhdistys ry.